Behangwerk

Naast schilderwerk voert Hydro Schilderwerken ook behangwerk uit. Hiermee bieden wij u een totaalpakket waarin het behangen, stucen, schilderen en sauzen van een woning of bedrijfspand gecombineerd kan worden. Een mooie en praktische wandafwerking is bepalend voor de uitstraling en sfeer in een gebouw of ruimte. Bent u op zoek naar een speciale behangsoort of wilt u graag advies over de keuze van een bepaald type behang? Wij helpen u graag en zorgen dat uw behangkeuze perfect aansluit bij uw woon- of gebruikswensen.

Wij staan voor kwaliteit

Behang is een zeer populaire wandafwerking. Logisch, de mogelijkheden zijn eindeloos. Van klassiek patroon- tot leatherlookbehang, alles is verkrijgbaar. Hydro Schilderwerken is een gespecialiseerd behangbedrijf. Wij geven advies over de productkeuze en eventueel de voorbehandeling van de muren om tot het best mogelijke resultaat te komen. Zeker zijn van het beste resultaat? Dan kiest u voor een professionele behanger.

Veelzijdig behang

Vakkundig behangwerk is wat u van ons kan verwachten. Met veel aandacht voor de ondergrond, voorbereiding en materialen proberen het beste resultaat te leveren. Bij Hydro Schilderwerken kunt u terecht voor verschillende types behang:

 • Glasvezelbehang;
 • Vinylbehang;
 • Vliesbehang;
 • Papierbehang;

Wij zijn gespecialiseerd in

Glasvezelbehang

Glasweefsel- of glasvezelbehang, ook wel scan genoemd, is een sterke en decoratieve wandafwerking die vrijwel naadloos te plakken is en ook nog eens brandvertragend werkt. Daarnaast verbergt het kleine scheurtjes en barstjes in de wand. Het is verkrijgbaar in een aantal designs, waarvan de ruit- en visgraatstructuur het meest gekozen wordt.

De meeste soorten zijn van de fabriek uit voorbehandeld met latex waardoor ze met lichte kleuren vaak in één keer in de gewenste kleur te sauzen zijn. Wilt u uw woning of bedrijfspand na een paar jaar een nieuwe look geven dan is de muur eenvoudig over te sauzen en ziet uw wand er weer uit als nieuw. Hydro Schilderwerken kan de diverse soorten en kwaliteiten glasweefselbehang leveren en natuurlijk voor u aanbrengen en sauzen.

KORT SAMENGEVAT:
 • Moet na het aanbrengen gesausd worden;
 • Is overschilderbaar indien u op de bestane kleur bent uitgekeken;
 • Ideaal om scheuren en barstjes in de muur te overbruggen;

Direct contact opnemen

Vliesbehang

Vliesbehang, ook wel snelbehang genoemd, is een behang met een papieren of vinyl toplaag. Het wordt vliesbehang genoemd omdat de achterkant van vlies gemaakt is. Het draagt ook de naam snelbehang omdat het op een muur kan worden aangebracht zonder dat het ingelijmd moet worden of zonder enige wachttijd.

Daarnaast komt ook nog eens dat vliesbehang veel sterker is dan het klassieke behangpapier. Waar je bij behangpapier moet oppassen voor eventuele scheuren, is dit bij vliesbehang zo goed als uitgesloten. Alsof dit nog niet voldoende zou zijn, is vliesbehang ook zeer snel en makkelijk te verwijderen.

KORT SAMENGEVAT:
 • Krimpt niet na het lijmen;
 • Vertoont geen lijmvlekken of bubbeltjes;
 • Is overschilderbaar;
 • Eenvoudig te verwijderen;

Direct contact opnemen

Vinylbehang

Vinylbehang is een behangsoort waarvan de toplaag of het gehele behang uit vinyl bestaat. Wanneer alleen de toplaag uit vinyl bestaat dan is de onderlaag van een ander materiaal gemaakt. Hier zijn vaak veel verschillen in te vinden. Er kan namelijk gebruik worden gemaakt van een onderlaag van papier, maar ook linnen kan als onderlaag worden gebruikt. Het komt ook wel eens voor dat er schuimvinyl of opgeschuimd vinyl wordt gebruikt.

Er wordt vaak gebruik gemaakt van vinylbehang met een papieren onderlaag. Het uiteindelijke vinylbehang heeft een gladde bovenlaag en kan bovendien wel tegen wat spatjes water. Zoals je misschien wel begrijpt, is vinylbehang dan ook zeker geschikt om te gebruiken in de keuken of de badkamer. Mocht er een spatje op komen dan is dit geen probleem want vinylbehang droogt goed. Het is overigens ook eenvoudig schoon te maken.

KORT SAMENGEVAT:
 • Geschikt voor vochtigere ruimtes;
 • Gaat langer mee dan het klassieke behang;
 • Is overschilderbaar;
 • Vinylbehang is tussen de 2 en 3 mm dik;

Direct contact opnemen

Papierbehang

Duplex behangpapier bestaat uit twee lagen papier. Je kan kiezen uit een gladde uitvoering, een uitvoering met reliëf of een uitvoering met een luchtlaag tussen beide papierlagen. Met deze laatste kan je oneffenheden in de te behangen muur enigszins verbergen, al lukt dit niet in alle gevallen. Duplex behang is moeilijk om te reinigen en kan niet goed tegen vocht. Voor de aanbreng van dit type behang moeten de banen goed tegen elkaar aangebracht worden.

Direct contact opnemen

Kies voor een professionele behanger.

Onze werkwijze

Uitstekende prijs- kwaliteitverhouding

Wij staan garant voor een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Doordat wij geheel onafhankelijk werken kunnen wij u voorzien van een scherp aanbod. Bent u nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan door middel van onderstaand formulier.

Wij schilderen ook uw kozijnen.