Het onderhouden van uw schilderwerk

Uw geveltimmerwerk dient op een kwalitatieve manier beschermd te worden tegen de invloeden van buitenaf zoals regen, maar ook de hitte. Goed buitenschilderwerk is essentieel voor de bescherming van uw woning. Het beschermt het hout tegen weersinvloeden om houtrot te voorkomen, en het zorgt ervoor dat er geen vocht uw woning binnendringt.

Vrijblijvend advies op locatie

De conditie van het huidige schilderwerk kan sterk verschillen. Dit wordt voornamelijk bepaald door de kwaliteit van het vorige schilderwerk, de staat van de ondergrond, hoeveel details het schilderwerk bevat en uiteraard uw wensen als klant. Deze factoren bepalen grotendeels de prijs voor de werkzaamheden. Onze deskundige medewerkers komen graag bij u langs op locatie om de situatie te bekijken en eventueel advies te geven.

Constatering van houtrot

Vaak komt het voor dat wij tijdens het schilderen houtrot constateren. Wij kunnen dit vakkundig voor u repareren zodat het bouwdeel weer jarenlang mee kan.Onze vakmannen zijn op de hoogte van de nieuwste reparatietechnieken. Na deze reparatie kan het hout op de gebruikelijke manier worden geschilderd en is het weer voor jaren beschermd.

Uw buitenschilder, ons vakmanschap

Vakkundig schilderwerk is wat u van ons kan verwachten. Met veel aandacht voor de ondergrond, voorbereiding en materialen proberen het beste resultaat te leveren. Daarnaast werken wij met hoogwaardige kwaliteitsproducten en denken eventueel met u mee over de kleurstelling van de kozijnen om uw woning nog meer te accentueren. Zo maken wij onder andere gebruik van de verven van Sigma.

Vakwerk is wat u van ons kunt verwachten.

Onze werkwijze

 • Hydro Schilderwerken voert indien de situatie daarom vraagt eerst een vrijblijvende inspectie uit om de situatie en conditie van het schilderwerk op te nemen. Onze deskundige medewerkers combineren deze gegevens om zo een goed advies en passende offerte uit te kunnen brengen.
 • Aan de hand van uw wensen en onze expertise maken wij een vrijblijvende uitgebreide offerte met hierin onze werkwijze, het type materiaal en een gespecificeerde kostencalculatie.
 • In overleg plannen wij met u een afspraak in om het betreffende schilderwerk door onze deskundige medewerkers uit te laten voeren.
 • Wanneer wij tijdens de werkzaamheden houtrot tegenkomen kunnen wij dit in overleg voor u herstellen.
 • Tijdens en na het schilderen besteden wij de grootste zorg voor uw omgeving. Zo zorgen wij ervoor dat alles netjes en schoon wordt achtergelaten en nemen wij onze benodigde materialen en eventuele afval weer mee.

Schilderwerk onderhouden

Wanneer u uw huis heeft laten schilderen wilt u natuurlijk dat het schilderwerk zo lang mogelijk mooi blijft. Om de levensduur van het schilderwerk te bevorderen is goed onderhoud cruciaal. Welke acties kunt u ondernemen om uw schilderwerk te onderhouden?

 • schoonmaken: Maak uw schilderwerk ongeveer 2 keer per jaar schoon met een vochtige doek. Hierdoor voorkomt u dat stof en vuil zich gaat hechten aan uw schilderwerk.
 • controleren: Bent u uw schilderwerken aan het schoonmaken? Controleer de onderdelen dan meteen op beschadigingen, blaasjes en scheurtjes. Ontdekt u mos- of algaanslag bij uw buitenschilderwerk? Verwijder dit en maak uw schilderwerk goed schoon om vochtproblemen te voorkomen.
 • bijwerken: Heeft u beschadigingen in uw schilderwerk ontdekt? Laat deze dan zo snel mogelijk bijwerken door een schilder. Hierdoor voorkomt u dat de schade groter wordt.
 • ventileer: Zorg voor constante ventilatie in huis door bijvoorbeeld de ventilatieroosters 24 uur per dag open te laten staan. Hiermee voert u vochtige lucht af naar buiten. Niet alleen goed voor de levensduur van uw binnenschilderwerk, maar ook voor uw gezondheid.

Garanties

Alle werkzaamheden worden door ons bedrijf gegarandeerd vakkundig uitgevoerd; productgaranties worden door de onderscheiden fabrikanten/importeurs gedragen.

Daarnaast is er sprake van onderstaande garanties bij buitenschilderwerk:

 • Wij geven 2 jaar garantie op ons buitenschilderwerk aan de zonzijde en aan dakkapellen;
 • 3 jaar garantie op ons buitenschilderwerk aan de schaduwzijde.

De garantie is uitsluitend van toepassing op de kwaliteit van de door ons verrichte werkzaamheden en niet op schade aan of verval van het schilderwerk door andere oorzaken.

Uitstekende prijs- kwaliteitverhouding

Wij staan garant voor een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Doordat wij geheel onafhankelijk werken kunnen wij u voorzien van een scherp aanbod. Bent u nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan door middel van onderstaand formulier.

Door schilderwerk en onderhoud uit te voeren in hoge kwaliteit, worden de kosten voor schilderwerk voor u op termijn lager. Nadat wij uw woning hebben geschilderd kunnen wij inzichtelijk maken wat u de komende jaren aan onderhoud kunt verwachten. Wij bieden ook de mogelijkheid voor een onderhoudscontract. Op deze manier is uw schilderwerk bij ons in vertrouwde handen.

Meer over onderhoud.