Voorkom houtrot

Slecht onderhoud is vaak de voornaamste reden voor houtrot. Wanneer het hout langdurig in aanraking komt met vocht zullen er schimmel ontstaand die vervolgens het hout zullen afbreken. Houtrot treedt vaak als eerste op bij kozijnen, liggende delen en verbindingen.

Constatering van houtrot

Vaak komt het voor dat wij tijdens het schilderen houtrot constateren. Wij kunnen dit vakkundig voor u repareren zodat het bouwdeel weer jarenlang mee kan. Onze vakmannen zijn op de hoogte van de nieuwste reparatietechnieken. Na deze reparatie kan het hout op de gebruikelijke manier worden geschilderd en is het weer voor jaren beschermd.

Herken houtrot

De houtrot kunt u in de meeste gevallen zelf herkennen.

Let hierbij op de volgende kenmerken:

 • Het loslaten van delen van het hout, zachte plekken in het hout;
 • Blaasvorming onder de verflaag en onthechting daarvan;
 • Barsten in de verflaag;
 • Klemmende ramen en deuren vanwege uitzettend hout;
 • Bruine of zwarte verkleuring van het ongeverfde hout;

Uw houtrot is bij ons in goede handen.

Onze werkwijze

 • Hydro Schilderwerken voert indien de situatie daarom vraagt eerst een vrijblijvende inspectie uit om de situatie en conditie van het schilderwerk op te nemen. Onze deskundige medewerkers combineren deze gegevens om zo een goed advies en passende offerte uit te kunnen brengen.
 • Aan de hand van uw wensen en onze expertise maken wij een vrijblijvende uitgebreide offerte met hierin onze werkwijze, het type materiaal en een gespecificeerde kostencalculatie.
 • In overleg plannen wij met u een afspraak in om het betreffende schilderwerk door onze deskundige medewerkers uit te laten voeren.
 • Wanneer wij tijdens de werkzaamheden houtrot tegenkomen kunnen wij dit in overleg voor u herstellen.
 • Tijdens en na het schilderen besteden wij de grootste zorg voor uw omgeving. Zo zorgen wij ervoor dat alles netjes en schoon wordt achtergelaten en nemen wij onze benodigde materialen en eventuele afval weer mee.

Garanties

Alle werkzaamheden worden door ons bedrijf gegarandeerd vakkundig uitgevoerd; productgaranties worden door de onderscheiden fabrikanten/importeurs gedragen.

Daarnaast is er sprake van onderstaande garanties bij buitenschilderwerk:

 • Wij geven 2 jaar garantie op ons buitenschilderwerk aan de zonzijde en aan dakkapellen;
 • 3 jaar garantie op ons buitenschilderwerk aan de schaduwzijde.

De garantie is uitsluitend van toepassing op de kwaliteit van de door ons verrichte werkzaamheden en niet op schade aan of verval van het schilderwerk door andere oorzaken.

Uitstekende prijs- kwaliteitverhouding

Wij staan garant voor een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Doordat wij geheel onafhankelijk werken kunnen wij u voorzien van een scherp aanbod. Bent u nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan door middel van onderstaand formulier.

Vakkundig houtrotherstel

Houtrotherstel is een specialisatie dat secuur uitgevoerd dient te worden. Bij Hydro Schilderwerken ben u bij het juiste adres voor vakkundig houtrotherstel. Onze specialisten staan graag voor u klaar en beheersen de modernste technieken om houtrotherstel uit te kunnen voeren.

Door schilderwerk en onderhoud uit te voeren in hoge kwaliteit, worden de kosten voor schilderwerk voor u op termijn lager. Zo kunt u bijvoorbeeld houtrot voorkomen. Nadat wij uw woning hebben geschilderd kunnen wij inzichtelijk maken wat u de komende jaren aan onderhoud kunt verwachten. Wij bieden ook de mogelijkheid voor een onderhoudscontract. Op deze manier is uw schilderwerk bij ons in vertrouwde handen.

Meer over onderhoud.